NTENT="IR" />
کلارآباد دات کام |
از آیینهایی که در عید نوروز به آن توجه ویژه ای می شود چیدن سفره هفت سین است. یک خانم ایرانی در هر کجای جهان که باشد در اواخر اسفند سفره هفت سین خود را می چیند تا لحظه تحویل سال با اعضای خانواده ی خود جشن بگیرند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از باشگاه خبرنگاران، از آیین هایی که در عید نوروز به آن توجه ویژه ای می شود چیدن سفره هفت سین است.
رسم ها و آیین های هر ملت برخاسته از باورها، فرهنگ، تاریخ، مکتب، شیوه زندگی، شرایط جغرافیایی، اسطوره ها و سایر ریشه های آن سرزمین است. ایران هم مهد آیین کهن و اصیلی است که هرکدام مناسبتی مشخص برای ایجاد داشته است. هفت سین نوروز یکی از سنت های دیرینه پارسی است. این سنت از زمان باستان تا امروز همچنان جایگاه ویژه خود را نزد ایرانیان حفظ کرده است. این سنت دارای معانی ویژه و نشانی از رمز و رازهای هوشمندانه زندگی بزرگان ما است. هفت سین از هفت محصول زمینی انتخاب می شود تا از نعمتهای که خداوند به انسان بخشیده است، سپاسگزاری شود و این نعمت ها یادآوری شود تا اگر انسان ها در روزمرگی زندگی از سپاسگزاری این نعمت ها غافل شده اند به خود بیایند و یکبار با نگاهی متفاوت به نعمت های بیکرانی که طبیعت در اختیارشان قرار می دهد بنگرد. عید نوروز، نو شدن طبیعت است و شکرگزاری از نعمت های بیکران طبیعت به وبژه در بهار نباید نادیده گرفته شود. هفت سین نوروزی آئینی کاملا پارسی است (نه چینی، هندی، عربی و روسی) 1-اسم آن ها فارسی باشد. ماهی و سیب قرمز ماهی قرمز هم که می گویند نماد حرکت است به سفره هفت سین نوروزی ایرانی ها وارد شده است. غافل از اینکه در عید چینی ها ماهی قرمز را رها می کنند تا زندگی جریان یابد و لی ما ماهی قرمز را اسیر تنگ بلورین کرده و تا رسیدن مرگ آنها نگهداری می کنیم. ماهی قرمز می تواند عمر بیشتری داشته باشد اما زمانی که اسیر تنگ کوچک می شود با کمبود اکسژن روبه رو می شود و عمرش کاهش پیدا می کند ضمن اینکه خیلی از افراد شرایط نگهداری از آبزیان و حتی عوض کردن آب تنگ را بلد نیستند و در همین زمان ها به ماهی صدمه وارد می کنند. چرایی عدد «هفت» برای هفت سین نوروز عدد هفت در زبان باستانی به نام «امرداد» است. امرداد معنای جاودانگی می دهد و از آنجایی که این عدد معنای زیبای زندگی و جاودانگی را می دهد هفت واژه را به نشانه آن انتخاب کرده و بر خوان نوروزی می چینند. به روایتِ دیگر هفت «سین»، نشانه هفت دانه گیاهی است که می توان با آن سبزه نوروز را تهیه کرد: جو، ماش، عدس، ارزن، لوبیا، نخود و گندم. هفت در میان اعداد از اهمیت و ارزش خاصی برخوردار است. هفت برای ایران و ایرانیان باستان مقدس بود و از آن برای مفاهیم مثبت، خوش یمنی و فال نیک استفاده می شده است و تا امروز هم اعتقاد به خوش یمنی عدد هفت برای مردم ایران حفظ شده است.
سیر: برای گندزدایی و پاکیزگی است. سبزی یا سبزه: موجب فراوانی و برکت در سال نو می شود. سیب: فرشته زن، نماد باروری و پرستاری است. سنجد: نمادی از زایش و تولد و بالندگی و برکت است. سرکه: نمادی برای گندزدایی و تمیزی است. سمنو: نماد خوبی برای زایش گیاهی و بارور شدن گیاهان است. سماغ: فرشته بهمن نماد باران و روزی است. [ جمعه 93/12/22 ] [ 10:5 عصر ] [ م.ص ]
[ نظر ]
|
|